0kr 0
Varukorg

Inga produkter i varukorgen.

Det kanske låter konstigt, men för att vara padelnörd är jag förvånansvärt oinsatt i World Padel Tour (WPT), den internationella padeltouren för proffsen. Jag tror att detta beror på att jag inte känner att jag kan relatera till spelarna. Jag vet inte deras historia, jag vet inte deras ranking, jag vet knappt deras namn. Att sändningarna och egentligen all marknadsföring av WPT till största delen har varit på spanska genom åren har inte direkt underlättat för mig att känna någon sorts tillhörighet till touren.

Samma resonemang kan vara förklaringen till att jag fullkomligt älskar SPT – den svenska padeltouren! I princip alla spelare på touren kommer från tennisen och därigenom har jag en relation till spelarna. De är mina före detta kollegor, mina tidigare motståndare, och jag har följt många av dem i tennisens elitserie. En SPT-tävling är en ”Who’s who?” av före detta svenska tennisprofiler. Med årets första deltävling bara en dryg vecka bort går jag på nålar!

När går SPT Jönköping?


Årets första SPT spelas den 18-20/3 i Jönköping (i PDL Axelent Arena). 24 lag på dam- respektive herrsidan kommer att göra upp om årets första titel. Även att lottningen ännu ej är ute, är det redan nu intressant att analysera startfältet och se om man kan ta ut några förhandsfavoriter.

Herrklassen


På herrsidan har jag väldigt svårt att se några andra än Daniel Windahl/Simon Vasquez ta hem tävlingen. Skånepågarna inledde året starkt med att göra oerhört fina resultat i WPT-kvalet i Madrid efter en hård försäsong, och tillsammans med Cayetano Rocafort (som i skrivande stund ej är anmäld till tävlingen) så är Windahl/Vasquez några nivåer starkare än den övriga svenska padeleliten. Ska man nämna något annat om herrklassen, så är Per Hjalmarsson/Daniel Appelgren ett lag som kan gå längre än deras seedning indikerar – såvida de har lite flyt med lottningen och inte får möta Windahl/Vasquez för tidigt, förstås.

Damklassen


Damklassen är desto mer intressant! På papperet har förstaseedade Anna Åkerberg/Amanda Girdo mer än 2,5 gånger poängen gentemot andraseedade Lisa Andersson/Emmie Ekdahl, men Skåneduon kommer inte få en enkel resa fram till titeln.

Utöver de tidigare nämnda Andersson/Ekdahl finns Sandra Örtevall och Ida Jarlskog med i startfältet. Ida är Sveriges kanske hetaste padelspelare just nu och med hennes oortodoxa, offensiva spelstil spås hos vara med och slåss om de stora titlarna många år i framtiden.

Även Åsa Eriksson/Gitte Haxen återfinns i startfältet. Gitte är Danmarks överlägset bästa spelare som börjar ta sig över sundet mer och mer, och Åsa är något underrankad till följd av skador. Får de spelet att klicka, är de mardrömsmotståndare för samtliga lag. Kuriosa; Åsa Eriksson spelar med mitt favoritracket som jag skrev om förra veckan, Babolat Veron Air.

Den kanske största brasklappen av alla är firma Tia Norton/Carla Fitó Fernandez, rankade 193 respektive 238 på världsrankingen. Bör då inte denna spansk-brittiska kombinerade duo räknas som favoriter? Jo, kanske – om de kommer med i tävlingen. Antagningen till A-klassen baseras nämligen uteslutande på svenska poäng, och i skrivande stund är Norton/Fitó Fernandez utanför ”cuten”.

Prispengar SPT jönköping


Som ni hör, är det upplagt för en mycket dramatisk tävling. Lägg då till att den totala prispoolen för SPT Jönköping är 80 000kr. Jag hade själv önskat att jag kunde vara på plats i Jönköping i helgen och njuta av padel på högsta nivå, men jag är mitt i en flytt från Malmö till Göteborg. Lyckligtvis sänds tävlingen på Padeltelevision. Ni kan vara säkra på att jag kommer att streama tävlingen från mobilen med en rykande kopp kaffe i handen.

Jag önskar alla deltagare i årets första SPT ett stort lycka till. Må bästa lag vinna!
Välkommen till World of Padel. Vi erbjuder ett brett och noga utvalt sortiment från ledande varumärken inom Padel. Handla smidigt i vår webshop eller i våra anläggningar.
OM OSS:

Wop Sweden AB

Orgnummer: 559311-6501

Besöksadress: Marios Gata 13, 43437 Kungsbacka
© 2022 World Of Padel