0kr 0
Varukorg

Inga produkter i varukorgen.

I helgen sprang jag Varvetmilen, ett seedningslopp till Göteborgsvarvet. Ju bättre tid på Varvetmilen, ju längre fram får man starta på Göteborgsvarvet. Jag har löptränat riktigt hårt de senaste månaderna och jag hade som mål att komma under 40 minuter. Efter tio svettiga kilometer lunkade jag över mållinjen och fick ett resultat på 40 minuter och 32 sekunder via Varvetmilens SMS-tjänst. Någon timme senare var min officiella tid i resultatlistan 39 minuter och 20 sekunder.

Jag har ingen aning om vilket resultat som stämmer men det spelar ingen roll. Jag har nämligen dubbelbokat mig och flyger med Släggan till Frankrike för att kolla på tennisturneringen Roland Garros samma dag som Göteborgsvarvet äger rum. Suck, jag och min planering!

Efter fem kilometer började jag tänka på hur bra det måste vara för min padel att min kondition är “above average”. Bra kondition innebär inte bara att man orkar springa på stoppbollarna i tredje set. Man orkar också tänka mer strategiskt och hålla uppe det taktiska spelet eftersom att man är piggare. Detta är en otroligt viktig egenskap i vanlig två mot två-padel, men frågan är om det inte blir ännu mer viktigare i singelpadel?

Mitt stora nederlag


Under studietiden i Malmö hade jag förmånen att få utmana tvåan i Danmark bland damerna på en match i singelpadel. Vi hade spelat jämna matcher mot varandra i vanlig padel men detta var bådas debut på singelbanan. Jag trodde stenhårt på min gameplan: vinkla förbi henne och lobba extremt lite (då hennes viborra är livsfarlig). Jag tog de två första gamen, sedan tog hon tolv raka.

Som straff vaxades mitt högra lår på efterföljande förfest, men att berätta om mitt stora nederlag är inte varför jag skriver detta blogginlägg. Erfarenheten har lett fram till insikten att singelpadel handlar om tålamod, taktik och framförallt kontroll framför kraft. Eftersom planen är mindre bred jämfört med en vanlig padelbana så försvinner vinkelspelet och därför ökas kraven på ett kontrollerat spel med få unforced.

Jag vägrar inse att jag inte är Sveriges bästa padelspelare och har således testat olika racketar som fokuserar på kontroll, för att ta min singelpadel till nya höjder. Jag ger er “Karléns topp 3 racketar för singelpadel”.

Babolat Veron Counter 2022


Givetvis testade jag systermodellen till mitt nuvarande racket. Det är den runda formen som är hemligheten bakom kontrollen man får av Babolat Veron Counter. Likt övriga racketar i Veron-serien är ytan räfflad vilket ger mig bra möjligheter till spin, och jag upplever också att jag har mycket kontroll tack vare denna ytstruktur. Det enda med Veron Counter som inte passar mig är att det är topptungt och 20 gram tyngre än mitt nuvarande Veron Air.

Bullpadel Hack 03 CTR 2022


Bullpadel är kanske världens största padelmärke och Hack 03 CTR 2022 är deras flaggskepp på kontrollhavet. Ytan består av tre olika sorters kolfibrer som är tätt sammanvävda, vilket innenär en hård yta som ger mycket kontroll. Kärnan utgörs av MultiEva-gummit som absorberar mycket av motståndarens kraft. Det som inte faller mig i smaken med detta racket är den relativt släta ytan och relativt höga vikt (om ni inte har förstått det än, så är jag inte särskilt stark).

Siux Trilogy Control – Limited Edition


Häromdagen fick vi in Siux-racketar till vår butik och webshop och likt ett barn på julafton slet jag upp paketenoch testade racketerna rätt omgående. Siux Trilogy Control – Limited Edition tilltalade mig med sin mjuka kärna, låga balans och vibrationsdämpande system. Dessutom är racket i rätt viktklass för mig. Ett jättebra kontrollracket;  nästan för bra. Jag kände att jag inte fick till samma tryck i smashen som jag kan få med mitt Veron Air.

Att orientera sig i racketdjungeln är sannerligen ingen lätt uppgift, men att ta sig tiden att testa olika racketar är i min mening fundamentalt. Det var kul att testa olika kontrollracketar, men när allt kommer till kritan så är Babolat Veron Air fortfarande det racket jag trivs bäst med. Jag får helt enkelt inse att jag inte är fullärd. I påsk blir det mycket singelpadel och jag ska försöka att inte söka de omöjliga vinklarna.

Jag önskar alla läsare en glad påsk. Ät inte för många ägg!
Välkommen till World of Padel. Vi erbjuder ett brett och noga utvalt sortiment från ledande varumärken inom Padel. Handla smidigt i vår webshop eller i våra anläggningar.
OM OSS:

Wop Sweden AB

Orgnummer: 559311-6501

Besöksadress: Marios Gata 13, 43437 Kungsbacka
© 2022 World Of Padel