BABOLAT

Babolat är ett franskt företag, med sitt huvudkontor i vackra Lyon.  De tillverkar och marknadsför utrustning inom alla typer av racketsporter – inte minst inom padel – och säljer dessa racketsportprodukter i över 100 olika länder. 

Babolat ett världsledande varumärke

Babolat har inte bara ett brett sortiment för tennis och badmintonprodukter, ända sen 2001 öppnade dem sina första padel haller, och har över tid börjat inkludera padel i sitt sortiment, och arbetat hårt för att bli ett världsledande märke. Idag har Babolats padelracket passar alltifrån nybörjare till proffsen som deltar på högsta nivå i World Padel Tour. På senare tid har Babolat också börjat sponsra professionella padelspelare, vilket visar att Babolat vill expandera sin närvaro inom olika racketsporter. De sponsrar padelspelare som till exempel Jaun Lebron.  Sponsringen av dessa spelare är en del av Babolats satsning på att bli en ledande aktör inom padelsporten, Babolat har lanserat en hel rad olika padelprodukter, som till exempel racketarr, kläder och skor. Genom att sponsra dessa spelare så ökar Babolat a sin synlighet inom padel, samtidigt som de fortsätter att stödja utvecklingen av denna växande sport.

Populära val från Babolat

Visste du att..?

  • Babolat är ett franskt företag som grundades 1875 och är känt för sina högkvalitativa tennis, badminton och padelracketar.

  • 1998 vann Carlos Moya i French Open, och kammade hem den första Grand Slam vinsten med Babolat racket i hand.
  • Världsstjärnan Jaun Lebron spelar med Babolat Technical Viper

Populära Padelkläder från Babolat